ГоловнаПолітика

Ярема вимагає від генпрокурора РФ роз'яснити ситуацію із затриманням українця

Юрія Яценко утримують в Росії з травня

Ярема вимагає від генпрокурора РФ роз'яснити ситуацію із затриманням українця
Фото: news.pn

Генеральний прокурор України Віталій Ярема звернувся до генпрокурора Росії Юрія Чайки з вимогою роз'яснити затримання в Москві у травні двох громадян України.

Про це йдеться в листі Яреми своєму російському колезі, інформує прес-служба Генпрокуратури України.

У травні двох громадян України Богдана Яричевського і Юрія Яценка затримали за звинуваченням у порушенні правил в'їзду на територію Росії.

Обоянський районний суд Курської області 8 травня ухвалив рішення про їхню адміністративну депортацію. Незважаючи на це, Богдана Яричевського депортували лише через три місяці, а Юрія Яценка досі незаконно утримують у Росії.

"Заявники повідомляють про неодноразове застосування до затриманих тортур і катувань співробітниками ФСБ Росії з метою змусити дати свідчення у злочинах, яких вони не скоювали. Тривалий час громадян України утримували без їжі і сну, не давали можливості зв'язатися з адвокатом, рідними і консулом", - йдеться в листі.

"Згідно зі статтями 2, 3 Угоди про співробітництво між Генеральною прокуратурою України і Генеральною прокуратурою Російської Федерації від 15 вересня 2010 року, прошу повідомити про місце і правові підстави затримання Богдана Яричевського та Юрія Яценка, а також надати дані про орган досудового слідства, який розслідує кримінальну справу щодо останнього", - додав Ярема.

Варто зазначити, що в мережі є відео, на якому Яричевський після звільнення розповідає про тортури, яких він і Яценко зазнали від ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram