ГоловнаПолітика

Бондаренко вважає благородною виборчу кампанію "Батьківщини"

При цьому політик, який програв мажоритарку, неоднозначно оцінює першу десятку партії

Бондаренко вважає благородною виборчу кампанію "Батьківщини"
Фото: kievcity.gov.ua

Екс-голова КМДА і колишній народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко вважає кампанію партії на парламентських виборах шляхетнішою за ту, яку провели опоненти.

"Я вважаю, що дії нашої політичної сили були благороднішими за дії тих сил, які засовували у список по п'ять польових командирів, частина з яких ніколи ніде і ні з ким не воювала", - сказав він в інтерв'ю LB.ua.

При цьому Бондаренко, який не зумів обратися до парламенту в мажоритарному окрузі, неоднозначно оцінює те, що в першій десятці "Батьківщини" молоді люди замінили старожилів партії.

"Я не зовсім позитивно ставився до електоральних наслідків залучення молодих людей у команду. Втім, це потрібна річ. Тому що це дійсно талановиті люди. Але проти нас була запущена технологія: мовляв, набрали мажорів, які навчалися за кордоном", - зазначив він.

Бондаренко також вважає, що однією з причин низького результату "Батьківщини" на виборах стало те, що з партією асоціювалися невдачі команди, яка прийшла до влади після повалення Віктора Януковича.

"Увесь мінус від приходу до влади колишніх "батьківщинців" Яценюка, Турчинова, увесь мінус їхніх провалів - зокрема стосовно Криму (ми ж через це і розійшлися), дістався нам. А весь плюс - їм. Хоча, я сказав би, що "плюс" не дуже великий. Ну, чого досяг уряд Яценюка, крім великої кількості кредитів, які проїли безсистемно і не дали жодної реформи?" - обурився він.

Нагадаємо, одного із старожилів "Батьківщини" Володимира Бондаренка не включили у виборчий список парті, він мусив балотуватися в мажоритарному окрузі в Києві, де програв Олександру Третякову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram