ГоловнаПолітика

ЄС поки що не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

Рішення сепаратистів провести "вибори" може стати ще однією перешкодою у відносинах з Росією, вважає Ушацкас

ЄС поки що не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії
Фото: www.dw.de

У Європейському Союзі поки що не бачать підстав для скасування санкцій проти Росії.

Про це заявив посол ЄС у Росії Вигаудас Ушацкас, передає Delfi.

"Поки що ми не бачимо підстав, щоб скасувати санкції, але введення санкцій не є самоціллю, і проведення в життя мінських угод, спостереження за конкретними результатами стабілізації становища в Україні - ось те, що стало б тією підставою для того, щоб ЄС сів за стіл переговорів і переглянув санкції щодо Росії. Поки що ми не бачимо таких результатів, які стали б приводом для скасування санкцій", - сказав Ушацкас.

За його словами, рішення сепаратистів провести вибори, які порушують закони ЄС, може стати ще однією перешкодою у відносинах з Росією.

"Наша оцінка цілком однозначна: ми шкодуємо, що ці вибори все таки не відбувалися відповідно до законодавчої бази України, що це не відповідає положенням протоколу мінського меморандуму, в якому говориться, що вибори в Луганську та Донецьку мають відбуватися відповідно до українського законодавства", - сказав дипломат.

ЄС як і раніше підтримує територіальну цілісність України, додав Ушацкас.

Нагадаємо, новий керівник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Федеріка Могеріні жорстко засудила так звані "вибори", які відбулися в ДНР і ЛНР, і назвала їх перепоною на шляху до миру.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що ЄС може посилити санкції, якщо Росія визнає "вибори" у ЛНР і ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram