ГоловнаПолітика

Скасування особливого статусу Донбасу не означає припинення перемир'я, - АП

Радник Президента України заявляє, що скасування закону не означає відновлення АТО

Скасування особливого статусу Донбасу не означає припинення перемир'я, - АП
Фото: glavred.info

Радник Президента України Олег Медведєв заявляє, що ймовірне скасування закону про особливий статус Донбасу не означатиме переходу до відновлення військових дій з боку сил АТО. Про це Медведєв заявив РБК-Україна.

"Питання про скасування закону розглядатимуть сьогодні на засіданні РНБО. Скасування закону абсолютно не означає переходу до відновлення військових дій. Українське керівництво залишається прихильним до стратегії пошуку мирних шляхів урегулювання проблеми на Донбасі", - зазначив радник.

"Так звані вибори завдають удару по мирному процесу, але не роблять цей процес незворотним, і вони не означають, що все настільки втрачено, що потрібно припинити будь-які зусилля з пошуку мирного вирішення проблеми", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, 3 листопада Президент України Петро Порошенко заявив, що запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус кількох районів Донбасу, який передбачає, зокрема, проведення на Донбасі місцевих виборів 7 грудня 2014 р. Причиною такої заяви Порошенка послужило проведення в ДНР і ЛНР 2 листопада "виборів" лідерів цих організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram