ГоловнаПолітика

ОБСЄ повідомляє про невдалі переговори щодо буферної зони на Донбасі

Україні не вдалося домовитися з бойовиками про "лінію безпеки"

ОБСЄ повідомляє про невдалі переговори щодо буферної зони на Донбасі
Фото: nfront.org.ua

Україні не вдалося домовитися з бойовиками про лінію безпеки в зоні бойових дій на Донбасі. Про це сьогодні в Донецьку заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, інформує УНІАН.

"У мене немає повної інформації про цю лінію. Але очевидно, що сторони конфлікту сперечаються щодо 480-кілометрового відрізка", - зазначив він.

Спостерігачі зазначають, що сторони конфлікту не можуть дійти згоди з приводу лінії в районі населених пунктів Маріуполь, Донецьк, Дебальцеве і Щастя.

Нагадаємо, 19 вересня тристороння контактна група підписала меморандум, згідно з яким сторони оголошують режим припинення вогню і відводять важке озброєння від лінії бойових дій, створюючи таким чином безпечну буферну зону між бойовиками і українською армією.

Месяц спустя, 28 октября, в СНБО сообщили, что установить линию разграничения на отдельных территориях зоны АТО невозможно из-за постоянных обстрелов. С момента объявления перемирия 5 сентября боевики не прекращали обстрелы ни на один день. После незаконных "выборов" главари ДНР и ЛНР заявили, что хотят пересмотреть минские соглашения.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram