ГоловнаПолітика

Міліція розслідує 120 фактів підкупу виборців

Загалом за виборчу кампанію зібрали 3890 заяв про правопорушення

Міліція розслідує 120 фактів підкупу виборців
Фото: Денис Казанский

Міліція розслідує 120 фактів підкупу виборців на позачергових виборах у Верховну Раду. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За фактом підкупу виборців двох осіб вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Загалом міліція розслідує понад 120 кримінальних проваджень за фактами вчинення таких злочинів. Окремі порушення на місцях вивчають фахівці центрального апарату", - сказано в повідомленні.

До 5 листопада в Єдиному обліку зареєстровано 3890 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, прямо або побічно пов'язані з виборчим процесом.

"За цими зверненнями відкрито 403 кримінальні провадження, з яких 301 - в період проведення агітаційної кампанії і 102 - в період голосування та встановлення результатів виборів", - зазначають у відомстві.

Лідером за виборчими правопорушеннями є Київ (50). У Донецькій області зареєстровано 37 порушень, в Одеській - 31, у Чернігівській - 29, Харківській - 29, Київській - 24, Запорізькій - 22, Дніпропетровській - 21 і Житомирській - 18.

За фактами підкупу виборців вже оголошено два підозри. Одна з них - жителю Одеської області, який організував масовий підкуп виборців на одному з округів. У Запоріжжі про підозру повідомлено уродженці Криму за підкуп виборців на користь самовисуванця в окрузі №81.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram