ГоловнаПолітика

ЦВК не бачить проблем у реєстрації Савченко депутатом

Заарештованій льотчиці доведеться просити про відстрочку виголошення присяги

ЦВК не бачить проблем у реєстрації Савченко депутатом
Фото: www.moemisto.com.ua

Центральна виборча комісія не бачить проблем у реєстрації народним депутатом української льотчиці Надії Савченко, яка зараз під слідством у Російській Федерації. Про це журналістам розповів заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє Укрінформ.

"Я не бачу серйозних проблем з приводу Савченко. Проблеми можуть виникнути на етапі присяги у Верховній Раді", - сказав Магера.

Відповідно до Конституції, якщо обраний депутат не виголошує присягу у стінах парламенту, то наслідком цього є втрата депутатського мандата. Магера повідомив, що у 20-денний термін обраний народний депутат повинен подати до ЦВК заяву та необхідні документи для реєстрації, однак Савченко може подати заяву для продовження цього терміну.

"Вона може подати таку заяву у зв'язку з тим, що їй зараз складно надати всі необхідні документи для її реєстрації, і ЦВК може піти назустріч, надавши їй більший термін", - сказав він.

Магера уточнив, що законом не передбачено терміну відстрочки, тому він, "теоретично, і на рік може бути продовжений".

Нагадаємо, викрадена з України льотчиця Надія Савченко зараз перебуває в одному з московських СІЗО.

Савченко очолювала список партії "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах і може стати народним депутатом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram