ГоловнаПолітика

Путін вимагає написати нову історію Криму

Російські та кримські вчені зроблять акцент на "духовній спільності" півострова і Росії

Путін вимагає написати нову історію Криму

Влада Росії підтримає написання історії Криму, оскільки тема є актуальною, а Крим із Росією "пов'язують глибокі історичні корені". Про це сьогодні повідомив президент Росії Володимир Путін, інформує ИТАР-ТАСС.

"Це актуально сьогодні, і зрозуміло, було б непогано, якби ви і ваші колеги, які в Криму живуть і працюють, щоб вони до цієї теми звернулися і взялися за неї; ми із задоволенням підтримаємо, я поговорю з урядом, навіть на урядовому рівні підтримаємо", - сказав Путін на зустрічі з молодими істориками.

У бесіді з Путіним історики висловили думку про те, що російським ученим необхідно написати історію Криму, "поки її не написав хтось інший".

Путін додав, що якщо звернутися до глибокої історії, то "немає жодної програшної для нас позиції", починаючи з того, що саме в Херсонесі хрестився князь Володимир, а потім хрестив Русь.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали цього голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram