ГоловнаПолітика

Росія отримає ноту протесту через заборону на в'їзд Віри Савченко

Посольство України звернеться до російської сторони

Посольству України у РФ доручено направити російській стороні ноту у зв'язку з відмовою сестрі української льотчиці Надії Савченко у в'їзді на територію Росії. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Як пояснюють у МЗС, сьогодні під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту "Домодєдово" Вірі Савченко було вручено повідомлення про заборону в'їзду в Росію до 31 грудня 2014 року.

Віра Савченко прибула в Москву разом з українським адвокатом, щоб зустрітися з Надією. Через заборону документи і речі для української льотчиці Віра передала співробітникам українського посольства.

"Вважаємо такий крок російської сторони повністю безпідставним і спрямованим на подальше вчинення тиску на незаконно утримувану Надію Савченко шляхом грубих і демонстративних порушень її процесуальних прав, нехтування загальнолюдських потреб", - заявили в МЗС України.

Раніше сьогодні директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що Вірі Савченко відмовили у в'їзді в Росію.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває під вартою в московському СІЗО. Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. При цьому за результатами виборів Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня, Савченко проходить в український парламент за списком партії "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram