ГоловнаСвіт

Transparency International: Сбербанк - одна з найбільш непрозорих компаній у світі

"Найчистішими" компаніями визнали британські

Transparency International: Сбербанк - одна з найбільш непрозорих компаній у світі

Сбербанк Росії увійшов до п'ятірки найбільш непрозорих світових компаній за версією рейтингу "Прозорість у корпоративній звітності" (Transparency in corporate Reporting, TRAC).

Звіт було опубліковано на сайті міжнародної антикорупційної неурядової організації Transparency International у середу, 5 листопада. 

У списку 124 компанії, ринкова вартість яких перевищує $14 трлн. У цьому списку, крім Сбербанку, є дві російські компанії - "Газпром" і "Роснефть". Компанії отримали 1,5, 3,5 і 4,2 бала з десяти максимально можливих.

Сбербанк отримав 23% у сфері розкриття про антикорупційну діяльність. Лише на 19% виконується розкриття інформації про дочірні компанії та корпоративну звітність і лише на 3% виконуються вимоги з розкриття ключових фінансових показників щодо зарубіжних транзакцій.

Читайте: Голова Сбербанку РФ розкритикував економіку Росії

"Найчистішими" компаніями визнали британські, а найнижчі оцінки отримали китайські компанії.

У документі зазначається, що у всіх трьох представлених російських компаній є державна частка. У Сбербанку вона становить 60%, в "Газпрому" - 50% плюс одна акція, а 65,9% акцій "Роснефті" володіє державна компанія "Роснефтегаз".

Transparency International - неурядова міжнародна організація, що займається боротьбою з корупцією. Організацію було заснована в 1993 році колишнім директором Світового банку Петером Айгеном у Берліні. Відділення Transparency є більш ніж у 100 країнах. У жовтні 2014 року віце-президентом організації обрали російську правозахисницю Олену Панфілову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram