ГоловнаСвіт

Меркель виключила ймовірність пом'якшення санкцій проти Росії

Канцлер ФРН пропонує внести "глав" ДНР і ЛНР до списку санкцій ЄС

Меркель виключила ймовірність пом'якшення санкцій проти Росії
Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в середу, 5 листопада, що не бачить жодної можливості послабити економічні санкції проти Росії у зв'язку з кризою в Україні і "виборами" в ДНР і ЛНР.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому вона додала, що в "чорний список" Євросоюзу можуть внести лідерів сепаратистів, обраних на "виборах" на захоплених бойовиками територіях Донецької і Луганської областей.

"Немає жодної імовірності пом'якшення або скасування введених проти Росії санкцій", - сказала вона, закликаючи поважати мінські домовленості, які, на думку Берліна, порушено шляхом проведення псевдовиборів на сході України.

"Ми мусимо ще раз подивитися на список осіб, які зараз обіймають відповідальні посади у східній Україні завдяки цим незаконним виборам, - сказала канцлер. - Крім того, ми маємо дотримуватися чинних санкцій".

Нагадаємо, 2 жовтня на захоплених бойовиками територіях Донецької і Луганської областей відбулися "вибори" незаконних органів влади ДНР і ЛНР. Як повідомлялося у вівторок, спостерігачі на "виборах" ДНР і ЛНР виявилися "міжнародними рецидивістами".

Україна, США і ЄС не визнали "вибори" ДНР/ЛНР. Однак МЗС РФ оголосило "вибори" на Донбасі такими, що відбулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram