ГоловнаСвіт

Голова МЗС Грузії та її заступники подали у відставку

Владній коаліції "Грузинська мрія" може загрожувати розпад

Голова МЗС Грузії та її заступники подали у відставку
Майя Панджикидзе
Фото: primetimenews.ge

Голова міністерства закордонних справ Грузії Майя Панджикідзе оголосила, що йде у відставку.

Як повідомляє ТАСС, відповідну заяву вона зробила на брифінгу в Тбілісі.

Разом з Панджикідзе свої посади покинули її заступники Давид Залкаліані, Тамар Беручашвілі, Леван Гургенідзе і Давид Джалаганія.

Зазначають, що Панджикідзе також вийшла з лав владної коаліції "Грузинська мрія".

"Євроатлантична інтеграція Грузії є найважливішою для мене і моєї команди", - заявила Панджикідзе на брифінгу, повідомляє Рейтер.

"Моя команда і я не можемо приховувати загроз, із якими наша країна стикається зараз", - сказала вона, не вдаючись у подробиці.

У вівторок, 4 листопада, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарибашвілі відправив у відставку міністра оборони країни Іраклія Аласанію. Своє рішення він пояснив тим, що Аласанія намагався політизувати розслідування про корупцію в міноборони.

Після звільнення Аласанії про намір піти у відставку на знак солідарності заявив міністр з питань інтеграції в європейські та євроатлантичні структури Алексі Петріашвілі.

Зазначимо, що Петріашвілі і Панджикідзе входять до складу партії "Наша Грузія - вільні демократи", засновником і лідером якої є Аласанія. Його партія є однією із шести складових владної коаліції "Грузинська мрія".

Читайте: Президент Грузії назвав умови для зустрічі з Путіним

Прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що відставки Панджикідзе і Петріашвілі "не були несподіваними". Він також визнав, що після зняття Іраклія Аласанії з посади міністра оборони "очікував, що Майя Панджикідзе й Алексі Петріашвілі підуть у відставку". Голова уряду також зазначив, що "шкодує про те, що Майя Панджикідзе замість солідарності з країною вирішила висловити солідарність із членом своєї сім'ї, але це її вибір". Аласанія одружений із сестрою Панджикідзе.

Як зазначає Рейтер, зараз партія "Вільні демократи" розглядає можливість виходу зі складу уряду, що може поставити під загрозу коаліцію "Грузинська мрія".

Майя Панджикідзе очолила МЗС Грузії в жовтні 2012 року. Доти вона довго працювала в посольстві Грузії в Німеччині. Панджикідзе також була надзвичайним і повноважним послом країни в Нідерландах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram