ГоловнаПолітика

Міноборони вимагає змінити закон про люстрацію

Військова спільнота стурбована звільненнями

Міноборони вимагає змінити закон про люстрацію
Фото: job-sbu.org

Міністерство оборони заявило, що виконання норм закону "Про очищення влади" (про люстрацію) негативно впливає на виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Військова спільнота стурбована звільненням такої кількості фахівців - посадових осіб Збройних сил України саме в той час, коли Україна знаходиться в стані особливого періоду, втягнута у збройний конфлікт та веде важку боротьбу з терористичними угрупованнями та російськими окупаційними військами на сході країни", - йдеться в повідомленні.

Як приклад такого негативного впливу Міноборони подає звільнення за законом про люстрацію генерал-полковника Геннадія Воробйова з посади першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил, який особисто керував проведенням АТО. У міністерстві його називають одним із найдосвідченіших і професійно підготовлених генералів ЗСУ.

На думку Міноборони, в закон "Про очищення влади" потрібно внести зміни, згідно з якими люстрація застосовувалась б лише до тих військовослужбовців, участь яких в антиконституційних діях та інших правопорушеннях є доведеною.

"На виконання доручення міністра оборони України генерал-полковника Степана Полторака, в Міністерстві оборони опрацьовується проект внесення відповідних поправок до зазначеного закону на найближчому засіданні новообраної Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 жовтня Мін'юст оприлюднив у люстраційному реєстрі прізвища перших 179 звільнених чиновників. Серед військових чиновників до реєстру потрапили перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Бессараб, перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Геннадій Воробйов, а також заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Кабаненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram