ГоловнаПолітика

"Свободівець" Михальчишин перейшов на роботу в СБУ

Нардеп відмовився від участі у виборах

"Свободівець" Михальчишин перейшов на роботу в СБУ
Фото: Макс Левин

Народний депутат від "Свободи" Юрій Михальчишин, який у партії займався питаннями політичної освіти, відмовився від участі у виборчій кампанії і пішов працювати в СБУ.

Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

За словами Михальчишина, рішення він ухвалив тоді, коли його знайомі потрапили в одразу кілька котлів на Донбасі, а в Києві тим часом уся увага була прикута до розпуску Ради.

"А в той час я мав, вибачте, просто тиснути кнопки в парламенті, коли мої товариші гинули у вогні. І коли постало питання про подальшу політичну долю, я, зважаючи на свої переконання і риторику войовничого українського націоналізму, вирішив: немає іншого шляху, крім як самому взяти участь у боротьбі з ворогом", - розповів Михальчишин.

"Я почав шукати для себе шляхи максимально ефективного долучення до боротьби українських Збройних сил і правоохоронних органів з тероризмом. За рівнем освіти, кваліфікації та досвіду, виявилося, що максимально широко я можу застосувати свій потенціал у Службі безпеки в підрозділах, які захищають державність і борються із тероризмом. Я пройшов низку співбесід, військово-лікарські комісії, психологічне тестування, подав усі документи - і тільки після проходження кваліфікаційних вимог повідомив колег по партії, зокрема Олега Тягнибока, про своє рішення не балотуватися цього разу у Верховну Раду", - додав нардеп.

При цьому він спростував інформацію про те, що пішов із політики через конфлікт із Тягнибоком. Однак не приховує, що мав власне бачення кампанії "Свободи" на виборах, і не задоволений пом'якшенням партійної риторики.

У СБУ Михальчишин, за його словами, почав працювати у вересні. Але заробітну плату не отримує, оскільки не добігла кінця каденція народного депутата.

"Був (у СБУ - ред.) консультантом начальника одного з департаментів і в складі оперативної групи відбув на Донеччину. Мої функції можна окреслити як аналітичні - аналіз оперативної інформації та пропозиції з розробки оперативних заходів. Також я брав участь у цих заходах - затриманні російської агентури на нашій території. Тобто протягом двох місяців проходив своєрідне стажування та випробування практичною роботою. Побував у Маріуполі, Волновасі, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобешеві й інших цікавих місцях, про які раніше не мав жодного уявлення", - зазначив Михальчишин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram