ГоловнаПолітика

За час перемир'я загинули 100 військових, ще 600 поранено

Україна звинувачує Росію в саботажі мінських домовленостей

За час перемир'я загинули 100 військових, ще 600 поранено
Фото: www.mil.gov.ua

З 5 вересня, коли почав діяти режим припинення вогню, на Донбасі загинули понад 100 українських військовослужбовців, ще близько 600 отримали поранення.

"Незважаючи на певне зменшення інтенсивності бойових дій, бойовики та російські війська не припинили обстріли сил АТО, не відійшли від лінії розмежування і далі проводять наступальні операції. У результаті цього за останні два місяці загинуло понад 100 українських військовослужбовців, близько 600 поранено", - сказав спікер МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

МЗС України вважає, що Росія не дотримується мінських домовленостей щодо Донбасу.

"На жаль, кожен пункт цього документа протягом 2 місяців цинічно саботувався", - сказав Перебийніс.

За його словами, тривають активні бойові дії, РФ не надала достатніх гарантій безпеки СММ ОБСЄ, а також заблокувала розширення мандата СММ ОБСЄ для здійснення моніторингу на україно-російському кордоні. Чи не були відведені з території Луганської та Донецької областей всі незаконні військові формування, а також підрозділи Збройних сил РФ. Більш того, останнім часом спостерігається суттєва активізація перекидання російських військ у ці регіони.

Перебийніс також відзначив демонстративне ігнорування Росією думки міжнародної спільноти про проведення псевдовиборів 2 листопада в частині Донбасу.

"Спроби Москви знайти будь-які обґрунтування для цих так званих "виборів" у мінських документах є марними. Ні в кого у світі немає жодного сумніву, що їх проведення грубо порушило Мінський протокол від 5 вересня", - резюмував Перебийніс.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на засіданні контактної групи щодо України підписали протокол про припинення вогню на сході країни. Перемир'я набрало чинності з 18:00 того ж дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram