ГоловнаКультура

У Центрі візуальної культури прочитають лекцію про протести в Росії

Російський соціолог Олександр Бікбов презентує свою книгу "Граматика порядку"

У Центрі візуальної культури прочитають лекцію про протести в Росії
Фото: Предоставлено организаторами

У столичному Центрі візуальної культури (вул. Глибочицька, 44) відбудеться лекція російського соціолога Олександра Бікбова, в якій він проаналізує соціальні протести останніх років у Росії.

Про це повідомляють організатори лекції.

Крім того, 24 жовтня Бікбов представить свою книгу "Граматика порядку" - результат його багаторічного дослідження радянського і російського суспільств. Книга таже містить вступ до нової дослідницької дисципліни - історичної соціології понять.

Лекція, яку Бікбов прочитає у Києві, відбудеться 25 жовтня і називається "Громадська мобілізація і державний консерватизм". Бікбов розгляне соціальні протести в Росії 2011-2013 років у контексті співвідношення насильства і ненасильницьких рухів.

Початок презентації та лекції - о 18:30. Вхід вільний.

Олександр Бікбов - соціолог-дослідник, редактор журналу "Логос", заступник директора Центру сучасної філософії та соціальних наук Філософського факультету МДУ.

Після лекції у Центрі візуальної культури відбудеться дискусія, модератором якої виступить Василь Черепанін, викладач НаУКМА.

Нагадаємо, минулого тижня Центр відкрив своє нове приміщення лекцією американського історика Тімоті Снайдера на тему історичних причин української кризи 2013-2014 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram