ГоловнаКультура

Комбати закликали Порошенка заборонити російські серіали

Телевізор створює хибний образ армії РФ

Комбати закликали Порошенка заборонити російські серіали
Фото: online-serial.net

Українські канали повинні припинити показувати російські серіали, які вихваляють армію РФ.

З таким зверненням до президента Петра Порошенка виступили командири полку "Дніпро-1" Юрій Береза, батальйону "Донбас" Семен Семенченко, батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук. Воно доступне за фейсбуку "Штабу Майдану. Дніпропетровськ".

"Щогодини українців, які стоять на захисті своєї батьківщини, хочуть убити люди в російській формі з ворожими шевронами. Чому [тоді], якщо ввечері ввімкнути телевізор, здається, що в нашій країні немає війни? Чому на українських каналах показують російські серіали, де героями роблять наших ворогів?" - йдеться у зверненні.

Комбати вважають, що такі серіали - це ворожа пропаганда. Тому її не повинно бути на екранах українських телевізорів.

"Пане Порошенко... Припиніть трансляцію російської пропаганди у вигляді медіа-продукту, включно із серіалами, фільмами, розважальними програмами, в яких піднесено й ідеалізовано зображено нашого ворога. Перемога можлива тоді, коли вся Україна знатиме, хто її ворог. Бо зараз ми змушені пояснювати нашим дітям, що герої з телевізорів - насправді це ті люди, які хочуть убити їх і їхніх батьків", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що деякі кроки в забороні російської культурної пропаганди все ж роблять. Наприклад, у середині вересня Держкіно не дозволило показувати дев'ять російських фільмів і серіалів, зокрема: "Фальшива армія. Велика афера полковника Павленко", "Другий забійний" і "Ментовські війни-4".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram