ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області знайшли три масові поховання, - ОБСЄ

Два поховання знаходяться біля села Нижня Кринка і ще одне в селі

У Донецькій області знайшли три масові поховання, - ОБСЄ
Фото: podrobnosti.ua

Бойовики "ДНР" повідомили спостерігачам ОБСЄ про те, що знайшли три безіменні могили, які, ймовірно, містять по кілька тіл.

Про це йдеться в щоденному звіті місії ОБСЄ за 23 вересня.

Згідно з інформацією, два поховання знаходяться у вугільній шахті "Комунар" біля села Нижня Кринка (35 км на північний схід від Донецька) і ще одне в селі.

Члени місії ОБСЄ побачили в шахті дві ділянки, розташовані на відстані 50 метрів одна від одної, на кожній з них було по 2 людських тіла. Всі чотири трупи були в процесі розкладання.

Представники ОБСЄ також помітили вісім дев'ятиміліметрових патронів від пістолета Макарова, які знаходились на відстані приблизно 5 метрів від людських останків.

Недалеко від дороги на краю села члени місії також бачили насип землі, що нагадує могилу, на якій було встановлено меморіальну дошку, де російською мовою вказано імена (а в одному випадку ініціали) 5 осіб.

На дошці вказано, що ці люди померли 27 серпня 2014 року. На верхній частині дошки був інший напис - "Померли за брехню Путіна".

Ні у вугільній шахті, ні в селі представники місії не помітили ніяких судово-медичних експертів.

Раніше у прес-центрі оперативного командування військ "Північ" повідомили, що 22 вересня терористи обстріляли місце дислокації сил АТО і представників ОБСЄ в Луганській області.

Пізніше в ОБСЄ спростували повідомлення про обстріл автомобіля спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram