ГоловнаПолітика

За добу бойовики обстріляли позиції сил АТО понад 50 разів, - Тимчук

На кордон із Херсонською областю перекинуто кілька комплексів ППО

За добу бойовики обстріляли позиції сил АТО понад 50 разів, - Тимчук
Фото: zik.ua

Найнапруженішою ситуація на Донбасі залишається в районі Донецька, Авдіївки та Дебальцевого. Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

Як пише Тимчук, домовленості про відведення артилерії калібром понад 100 мм російсько-терористичні війська виконують лише на окремих ділянках. На решті тривають активні обстріли позицій українських військ.

"Одночасно в прикордонних районах РФ поблизу кордону з Україною і в північній частині окупованого Криму триває концентрація підрозділів армії Росії, озброєнь і військової техніки. У Криму зафіксовано перекидання до адміністративного кордону з Херсонською областю декількох комплексів ППО", - повідомив він.

У районі н.п. Свердловськ, за інформацією Тимчука, зафіксовано скидання трупів російських військовослужбовців у шурф однієї з покинутих шахт.

"Російське військове командування вимагає від керівництва бойовиків фальсифікувати "докази злочинів" українських військовослужбовців. Ця вимога надходить від Генерального штабу ЗС РФ і стосується районів, з яких українські війська були відведені останнім часом для вирівнювання лінії оборони", - пише Тимчук.

Окрім того, за його словами, після певного спадання активності російсько-терористичних військ фіксується зростання кількості обстрілів.

"За даними групи "ІО", позиції українських військ у цілому за минулу добу були обстріляні російсько-терористичними військами більш ніж 50 разів. Зокрема, зафіксовано 10 обстрілів із танків, ствольної артилерії і РСЗВ "Град" аеропорту "Донецьк"; 7 разів завдавали вогневих ударів по позиціях українських військ у районі н.п. Дебальцеве; 4 рази з мінометів і стрілецької зброї обстріляли опорні пункти сил АТО поблизу н.п. Триізбенка. Також терористи здійснили артилерійські та мінометні обстріли позицій наших військ у районах н.п. Авдіївка, Красногорівка, Гранітне, Попасна, Малорлівка, Орлоіванівка, Нікішине, Кирилівка", - додав він.

Як повідомляли, за даними ООН, бойові дії на сході України спричинили загибель уже 3 тис. 543 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram