ГоловнаСвіт

Перший міністр Шотландії визнав поразку на референдумі

Явка виборців на референдумі становила майже 90%

Перший міністр Шотландії визнав поразку на референдумі

На референдумі в Шотландії 55% виборців вирішили залишитися в складі Сполученого Королівства, і 44% висловилися за незалежність країни. Явка виборців становила майже 90%, повідомляє Euronews.

Перший міністр Шотландії Алекс Салмонд визнав, що жителі Шотландії проголосували проти незалежності.

"За незалежність проголосували понад 1,6 мільйона шотландців, але цього виявилося недостатньо. Я схиляюся перед волею народу і закликаю всіх зробити аналогічний крок", - сказав Салмонд.

Міністр також висловив сподівання, що Лондон виконає обіцянки, дані напередодні референдуму, - розширить повноваження влади Шотландії в рамках Сполученого Королівства.

Раніше голова британського кабінету Девід Кемерон привітав лідера агітаційної кампанії проти незалежності Шотландії "Разом краще" Алістера Дарлінга з успішним результатом на референдумі.

Нагадаємо, референдум про незалежність Шотландії пройшов у четвер, 18 вересня. Жителі півострова мали відповісти на одне питання: "Чи згодні ви з тим, що Шотландія має бути незалежною країною?" Загальна кількість зареєстрованих виборців становила 4 млн 285 тис. 323 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram