ГоловнаПолітика

Герман все одно, якою мовою говорить Азаров

Прем'єр-міністр повинен менше говорити, а більше робити - опікуватися економікою.

Герман все одно, якою мовою говорить Азаров
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України не зобов'язаний добре знати державну мову. Він повинен разбиратися в економіці.

Про це заявила сьогодні у Львові радник Президента України - керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман.

"По-перше, я б дуже хотіла, щоб всі чиновники говорили європейськими мовами також. Бо коли вони їздять з перекладачами, мені від цього соромно", - заявила Герман.

"По-друге, я думаю, прем'єр-міністр повинен менше говорити, а більше робити - займатися економікою. І навіть якщо він буде говорити по-китайськи, а буде робити добре економіку, я якось витримаю його незнання якоїсь мови", - зазначила радник Президента.

"З того, що зроблено в Україні за два роки, поки є ця влада, є чим похвалитися. Ми втримали економіку, не допустили дефолту. І це справа прем'єр-міністра і Кабінету міністрів", - стверджує вона.

"І, повторюю, мені все одно, якою мовою він говорить. Так, мені не все одно, що Президент не знав української мови. Тому, що це - візитна картка держави, перша особа, символ України. Прем'єр-міністр - це робоча конячка, яка повинна працювати на економіку", - пояснила вона.

Нагадаємо, раніше Азаров пообіцяв розробити програму підтримки української мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram