ГоловнаПолітика

Опозиція просить владу припинити тиск на видання Авакова

Депутати просять забезпечити журналістам право на професію.

Опозиція просить владу припинити тиск на видання Авакова
Фото: glavnoe.ua

Об'єднана опозиція закликає владу припинити тиск на харківське інтернет-видання і газету "Главное".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

"Ми вимагаємо від влади негайно прибрати свої лапи від редакції видання "Главное", припинити тиск на свободу слова та забезпечити журналістам - як у Харкові, так і в усій країні - право на професію", - сказано в повідомленні.

Партія зазначає, що ситуацією стурбовані, зокрема, депутати Верховної Ради, представники комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона"), Віктор Уколов, Олександр Абдуллін та Олена Кондратюк (усі - члени фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина"), які направили відповідний депутатський запит Президентові Віктору Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову та генеральному прокурору Віктору Пшонці.

"Як народні депутати України, члени комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації від Об'єднаної опозиції ми висловлюємо рішучий протест грубому втручанню в роботу ЗМІ в передвиборний період. Вимагаємо припинити переслідування ЗМІ та журналістів", - цитує прес-служба "Батьківщини" депутатський запит.

Нагадаємо, сьогодні до редакції харківського інтернет-огляду та газети "Главное", яка знаходиться в одному приміщенні з АТ "Інвестор" та банком "Базис", нагрянули з обшуками.

Зазначимо також, проти посадових осіб банку "Базис", який належить екс-губернатору Харківщини Арсену Авакову, порушили кримінальну справу за фактом зловживань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram