ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Аваков пояснив свою реєстрацію на виборах: влада "прикриває наготу" в списках

Опальний харківський політик, на відміну від Тимошенко, Луценка та Лазаренка, таки став кандидатом у депутати.

Аваков пояснив свою реєстрацію на виборах: влада "прикриває наготу" в списках
Фото: http://vidomosti-ua.com

Глава харківського осередку "Батьківщини" Арсен Аваков вважає законною свою реєстрацію ЦВК, незважаючи на те, що політик вже рік знаходиться не в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, він направив в ЦВК обґрунтування для своєї реєстрації.

"Я їх сформулював і доклав до своїх реєстраційних документів за допомогою моїх юристів. А їх два. Перший з них дуже простий. Він полягає в тому, що якщо людина перебуває за межами країни у відрядженні, а не за особистою ініціативою, вона не позбавляється ніяких прав, у тому числі бути обраною. А я з формального боку все-таки тут перебуваю в оформленому відрядженні", - сказав він, додавши, що у відрядження його відправило АТ "Інвестор", де Аваков є главою наглядової ради.

"Другий момент полягає в тому, що є рішення Європейського Суду з прав людини 2001 року, називається воно "Мельниченко Микола проти України", де розглядалася точно така сама ситуація. Тоді, якщо ви пам'ятаєте, Мельниченка не зареєстрували через те, що він відсутній в країні 180 днів. Європейський Суд, розглянувши справу, визнав, що це порушення. І цей аналіз було додано до документів", - повідомив він.

"І мені, звичайно, було дивно, що ці аргументи були прийняті до уваги. Я від цього, зізнатися, не став добре думати про владу. Я просто подумав, що влада, таким чином, цими документами з мого боку скористалася, щоб прикрити наготу в деяких місцях за своїм списком", - сказав Аваков, очевидно, маючи на увазі те, що в списках Партії регіонів теж є люди, які в Україні не живуть.

Він також прокоментував загрозу його арешту після приїзду в Україну після обрання нардепом, адже за процедурою Авакову необхідно отримати тимчасове посвідчення депутата, при цьому він ще не буде мати депутатського імунітету.

"У бороді або в жіночій сукні я в парламент пробиратися не буду, щоб складати там присягу. Думаю, ми знайдемо правовий шлях", - сказав Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram