ГоловнаПолітика

Данилишин: газові контракти можна розірвати

А заявам про найвищу ціну газу для України екс-міністр не вірить.

Данилишин: газові контракти можна розірвати
Богдан Данилишин
Фото: Соня Кошкина

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин вважає, що газові угоди з Росією давно можна було розірвати.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Вечерние вести".

"Якби було велике бажання, газові контракти можна було б розірвати давно. Для цього є всі можливості", - заявив Данилишин.

На його думку, газова тематика в Україні надміру політизована.

"Чому ніхто не запитує, навіщо державі купувати газ для олігархів і їхніх підприємств, підтримувати їх, навіщо взагалі країні "Нафтогаз" із його 450 підприємствами й організаціями, які паразитують на тілі країни і через які "годується" багато хто від влади і не тільки?" - зазначив Данилишин.

Екс-міністр наголосив, що держава повинна турбуватися про постачання газу для потреб населення та житлово-комунального господарства.

"Для цього є внутрішній видобуток - 19-21 млрд куб. м. Парадокс сьогодення полягає в тому, що майже 40% власного палива йде на експорт", - додав Данилишин.

Він упевнений, що весь галас навколо газової тематики є нічим іншим, як прагненням влади прикрити власні помилки в системі управління.

При цьому він вважає, що розмови про вищу ціну на газ для України порівняно з європейськими країнами є вигадкою.

"За повідомленням Міністерства економіки і технологій ФРН та Федерального агентства мереж Німеччини, інформація про ціни, за якими німецькі фірми-імпортери закуповують газ у країн-експортерів, належить до категорії "секретно". Така сама картина характерна і для більшості європейських країн. Тому розмови про високу ціну для України та значно меншу для європейських споживачів - казки", - сказав Данилишин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram