ГоловнаПолітика

Бондик: вибори в Україні проводять на аматорському рівні

Регіонал вважає, що ЦВК об'єктивно розподіляє членів виборчкомів.

Бондик: вибори в Україні проводять на аматорському рівні
Фото: www.bondyk.com.ua

У виборчих комісіях немає людей, які працюють на виборах професійно, тому кожна виборча кампанія відбуваються на аматорському рівні.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив депутат від ПР Валерій Бондик, відповідаючи на питання про те, чи можуть заяви про необ'єктивність розподілу місць у виборчих комісіях вплинути на результати виборчої кампанії.

"Я вважаю, що в рішенні Центрвиборчкому немає ніякої необ'єктивності. У нас виборами займаються на рівні аматорства. У нас в територіальних та окружних комісіях працюють педагоги, лікарі, інші працівники соцсфери, а не професіонали. Тільки в ЦВК цим займаються професіонали", - зазначив Бондик.

На його думку, саме тому на кожних виборах яка-небудь з політсил висуває скарги про необ'єктивність квот.

"Виборчий процес настільки урівноважений на законодавчому рівні, що ніяк вплинути на результати виборчого процесу розподілом членів виборчкомів не можливо. Є правила математичної статистики, згідно з якими він відбувається", - пояснює свою позицію регіонал.

До того ж, він заявляє, що якщо хтось вважає рішення ЦВК необ'єктивними, то він може в судовому порядку це опротестувати.

"Єдиною умовою в цьому випадку є наявність об'єктивних обґрунтувань", - додав Бондик.

Нагадаємо, в своїх блогах на LB.ua кандидат в народні депутати України Арсен Аваков і журналіст Віталій Тараненко висловили думку, що розподіл глав деяких окружних виборчкомів викликає підозри.

Крім цього, народний депутат Юрій Кармазін звинуватив ЦВК і суди в упередженості і вибірковості підходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram