ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАР" і "Свобода" не задоволені результатами жеребкування щодо окружкомів

Жеребкування повинні були проводити окремо для кожного з 225 округів, вважають вони.

"УДАР" і "Свобода" не задоволені результатами жеребкування щодо окружкомів
Здание ЦИК

Представники партій "УДАР" і ВО "Свобода" у ЦВК вважають несправедливими результати жеребкування щодо представництва партій в окружних виборчих комісіях.

Про це вони заявили журналістам після завершення процедури жеребкування у ЦВК.

"У цій ситуації "УДАР" спиратиметься на своїх спостерігачів в окружних виборчих комісіях, членів нашої юридичної команди", - сказав представник партії Валерій Карпунцов.

Він вважає, що жеребкування мали проводити окремо для кожного з 225 округів, а не взагалі щодо представництва партій у всіх округах.

Карпунцов повідомив, що партія "УДАР" оскаржила у квітні в судовому порядку постанову ЦВК про порядок проведення жеребкування. Однак Київський апеляційний адмінсуд підтвердив законність цього рішення.

"Результат: місця (в ОВК) отримали партії, які є технологічними, тобто реальні учасники виборчого процесу не отримали жодного місця", - додав і собі представник "Свободи" Олег Мохник.

На його думку, такий порядок визначення представництва партій в ОВК є несправедливим і нецивілізованим. "Сподіваємося, що під час жеребкування отримаємо своє представництво в дільничних виборчих комісіях", - зазначив представник ВО "Свобода".

ЗІ свого боку заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив про законність процедури проведення жеребкування. "Ми винесли постанову із цього питання, жеребкування пройшло відповідно і до вимог Закону, і до постанови ЦВК", - наголосив він.

Магера вважає, що результати жеребкування "такі, як захотіла богиня Фортуна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram