ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Янукович обіцяє кардинальні зміни після виборів

Новий виток політичного протиборства відкотить Україну безнадійно назад, вважає Президент.

Янукович обіцяє кардинальні зміни після виборів
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович заявив, що парламентські вибори стануть відправною точкою для кардинальних змін в українському суспільстві.

Про це він сказав під час урочистостей із нагоди Дня незалежності в Національному палаці мистецтв "Україна".

"Переконаний, що нинішні парламентські вибори стануть відправним пунктом для кардинальних змін в українському суспільстві, буде вирішуватися питання вдосконалення бюджетної системи, суспільства, і регіони отримають необхідні повноваження для свого розвитку, новий імпульс отримає адміністративна реформа", - сказав Янукович.

Він зазначив, що нова Верховна Рада буде формуватися на нових принципах і партійні вожді поступляться інтересам територіальних громад, які скеровують своїх представників у Верховну Раду.

"Вибори повинні відбутися чесно і відповідно до законодавства, адже реформам необхідна легітимна представницька влада. Перешкоджати її формуванню та зривати цей процес можуть тільки вороги оновлення нашої держави", - додав він.

За його словами, наступні два роки матимуть велике значення для розвитку України.

"Наступні два роки будуть вирішальними для нашої країни. Або ми зосередимося на вирішенні справді важливих для суспільства питань, або, вкотре потрапивши в тенета політичного протиборства, безнадійно відкотимося назад, займаючи останні місця у світових рейтингах", - сказав Президент.

Янукович зазначив, що на сьогодні стабільність політичного життя і непорушність демократичних процедур є ключовою умовою прогресу України. Водночас, додав він, точка зору щодо того, що демократія - це постійні політичні перевороти, нескінченні конфлікти та розвороти державного курсу на 180 градусів, - велика помилка.

"Демократія - це забезпечення прав і свобод громадян, це забезпечення представленості їхніх інтересів в органах влади. Тільки на таких умовах можна будувати стабільність", - додав глава держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram