ГоловнаПолітика

Ющенко закликає голосувати на виборах за свободу, а не хліб

Екс-президент вважає геноцидом мовну політику влади.

Ющенко закликає голосувати на виборах за свободу, а не хліб

Екс-президент Віктор Ющенко звернувся до українців із нагоди Дня Незалежності України.

Текст звернення оприлюднено на сайті "Нашої України".

У ньому Ющенко назвав українську націю однією з древніх європейських націй, а землю України - "колискою світової цивілізації".

Згадавши голодомор, екс-президент порівняв те, що відбувається нині в мовній політиці з геноцидом.

"Безумовно, це антинаціональне, антидержавне рішення... У нас забирають вільну думку, вільне слово... Важка дискусія в Україні, тому що дві третини нації ставляться до цього помірно", - вважає він.

За словами В. Ющенка, ставлення до закону про мови - це водоподіл - "що ти обираєш, що є твоїм світоглядом".

"Ти можеш вибрати вклади ощадного банку, пенсію, зарплату. Але я гарантую, що не буде реалізовано жодної програми, яку я назвав. Бо це - високі соціальні й економічні стандарти - відбуваються тоді, коли тоді ти виконав інше своє призначення - сформував цільну об'єднану помісну націю, націю, яка не живе в протиріччях. Найвища пенсія, зарплата, соціальний захист там, де обрали демократію. Не пенсію вибрали, а демократію. Завжди демократія дає високі стандарти", - сказав Ющенко.

"Мені боляче, що часто нація перебуває у виборі між хлібом і свободою. І дуже часто ключові політичні гравці сьогодні вам кажуть про хліб. Нам треба вибирати свободу. Нам треба вибирати демократію в широкому сенсі цього слова", - закликав він українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram