ГоловнаПолітика

Діаспора просить Януковича забезпечити незалежність ЗМІ

Організація наголошує на важливості свободи медіа та громадянського суспільства.

Діаспора просить Януковича забезпечити незалежність ЗМІ

Міжнародна неурядова організація "Світовий конгрес українців" закликає Президента Віктора Януковича забезпечити незалежність засобів масової інформації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"27 серпня 2012 року президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист міжнародній спільноті (а копію відправив Президентові Віктору Януковичу), в якому висловив серйозну стурбованість опублікованою в пресі заявою незалежного українського телеканалу ТВi про те, що податкова служба продовжує перешкоджати його роботі і що через цензуру з боку влади все більше регіональних провайдерів відключають ТВі у своїх мережах", - йдеться в повідомленні.

В організації наголосили, що такі події напередодні жовтневих парламентських виборів в Україні дуже тривожні.

СКУ закликав міжнародну спільноту уважно стежити за цією ситуацією і "забезпечити утримання української влади від будь-яких спроб контролювати, прямо чи опосередковано, зміст повідомлень національних ЗМІ", як про це йдеться в резолюції Європейського парламенту від 1 грудня 2011 року.

У зв'язку з цим конгрес закликає запобігти будь-якій спробі представників української влади контролювати і впливати на зміст повідомлень українських ЗМІ.

Нагадаємо, партія "УДАР Віталія Кличка" стурбована посиленням тиску на незалежні ЗМІ напередодні парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram