ГоловнаПолітика

"Удар" занепокоївся тиском на ЗМІ напередодні виборів

Партія Кличка заступилася за Lb.ua і ТВі.

"Удар" занепокоївся тиском на ЗМІ напередодні виборів

Партія "Удар Віталія Кличка" стурбована посиленням тиску на незалежні ЗМІ напередодні парламентських виборів.

Партія виступила з такою заявою у зв'язку з проведеною в четвер перевіркою податківцями телеканалу ТВi та порушенням справи проти гендиректора телеканалу Миколи Княжицького, а також інформацією, що з'явилася від інтернет-видання Lb.ua про порушення проти нього кримінальної справи.

У заяві наголошено, що інформація про тиск із боку силових структур і перевіряючих органів "чи не щодня надходить і від регіональних ЗМІ, на які в такий спосіб тисне влада з метою приборкання ЗМІ".

"Сьогодні ж влада грубо тисне на канал ТВі, відомий своєю незалежною позицією і яскравими журналістськими матеріалами. Це справжній наступ на свободу слова і демократію", - йдеться в заяві партії.

Крім того, в партії "Удар" нагадали, що Верховна Рада ухвалила постанову про мораторій на перевірку ЗМІ під час виборчої кампанії, і, незважаючи на те, що до офіційного старту кампанії залишилося ще два тижні, закликала не проводити перевірки ЗМІ.

"Закликаємо владу припинити тиск на ЗМІ і втихомирити своїх податківців, або припинити розповідати казки всьому світові про бажання провести чесні та демократичні вибори. Адже вільні медіа - одна зі складових демократичного виборчого процесу", - йдеться в заяві політсили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram