ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Розподіл голів деяких окружних виборчкомів викликає підозри

Анархісти, які очолили виборчкоми в регіонах, сприятимуть фальсифікаціям на виборах, - думка.

Розподіл голів деяких окружних виборчкомів викликає підозри
Фото: Макс Левин

В окрузі №175 в Харківській області главою окружної виборчої комісії став член "Союзу анархістів України" Ярослав Кузін. Його соратник по організації - Анатолій Прудько - очолив ОВК в окрузі №191, у Хмельницькій області.

Заступниками на цих округах були обрані члени партій "Руський блок", "Народно-трудовий союз України" і Комуністичної партії України. Таке поєднання партійних представників, які очолили округу, може призвести до фальсифікацій, вважають експерти.

Зокрема, таку думку висловили у своїх блогах на LB.ua кандидат у народні депутати України Арсен Аваков і журналіст Віталій Тараненко.

Арсен Аваков заявляє, що розглядає такі результати розподілу глав окружних виборчкомів як "профанацію" і "чергову схему фальсифікації виборів". "У керівництві 14 виборчих округів тільки 3 представники від фракції "БЮТ-Батьківщина": один - голова комісії, один - заступник, і один секретар, - пише Аваков. - При чому, за дивним збігом обставин, представник від фракції "БЮТ-Батьківщина" очолив окружну виборчу комісію в єдиному з 14 округів, в якому Об'єднана опозиція не виставила свого кандидата".

Той факт, що в названих виборчкомах на чолі стоять представники таких партій, говорить про те, що останні, отримавши важелі впливу, сприятимуть фальсифікаціям на виборах, вважає Віталій Тараненко.

Нагадаємо, ЦВК затвердила кількість виборчкомів та їх склад. Зокрема, повідомляли, що політсили отримали майже рівну кількість місць у комісіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram