ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Черновецький перед відставкою пішов у відпустку

В "УДАРі" розкрили схему передачі влади Герезі.

Черновецький перед відставкою пішов у відпустку

Секретар Київради Галина Герега виконуватиме обов'язки мера столиці до 12 липня.

Про це сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" депутат Київради Валерій Карпунцов (фракція партії "Удар Віталія Кличка").

Він зазначив, що перед тим, як подати у відставку, мер Києва Леонід Черновецький видав розпорядження № 74 від 31 травня, згідно з яким він іде у відпустку за погодженням із Президентом України Віктором Януковичем на 37 днів: із 5 червня по 12 липня. Цим розпорядженням Черновецький поклав виконання обов'язків міського голови на час своєї відпустки на Г. Герегу.

Карпунцов нагадав, що на 12 липня призначено чергове засідання Київради, на якому планують розглянути заяву Черновецького від 1 червня про дострокове складання повноважень.

На думку депутата, у такий спосіб було "розіграно сценарій, щоби Герега мала законні підстави для підписання всіх рішень Київради, в тому числі тих, що стосуються земельних і майнових питань, на період до 12 липня".

Карпунцов вважає, що Київрада прийме відставку Черновецького на засіданні 12 липня і після цього розпочнеться 15-денний термін для звернення до Верховної Ради про призначення дати дострокових виборів міського голови Києва.

Крім того, нардеп вважає, що до літніх канікул Верховна Рада не ухвалить рішення про призначення дострокових виборів у Києві.

Карпунцов також упевнений, що ВР не призначить проведення дострокових виборів разом із парламентськими, тому що після літніх канікул вона почне роботу у вересні, а термін виборчої кампанії на місцевих виборах становить 60 днів. Таким чином, дострокові вибори київського міського голови цього року вже не відбудуться і, радше за все, парламент призначить їх на травень 2013-го.

Як повідомляли, мер Києва Леонід Черновецький 1 червня написав заяву про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram