ГоловнаПолітика

Москаль: у кримському парламенті Колесніченка хотіли порвати

Депутат звинуватив колегу в нещирості.

Москаль: у кримському парламенті Колесніченка хотіли порвати
Фото: http://glavcom.ua

Народний депутат від Партії регіонів, автор скандального мовного законопроекту Вадим Колесніченко, будучи депутатом Верховної Ради Криму, розмовляв винятково українською мовою і носив вишиванку.

Про це повідомив на прес-конференції в Донецьку народний депутат від НУ-НС, член партії "Фронт Змін" Геннадій Москаль.

"Мене 1997 року було направлено на роботу в Крим, були вибори в парламент Криму ... Отож, пан Колесніченко, уродженець Черкаської області, єдиний ходив тоді в парламенті Криму в українській вишиванці, 1997 року, і розмовляв винятково українською мовою, що викликало багато негативу ... Його там хотіли порвати, як Тузик газету, всі депутати парламенту Криму, які були переважно російськомовні", - розповів Москаль.

За словами Москаля, підтвердити його слова сьогодні може народний депутат із Криму Леонід Грач.

Також Москаль звинуватив депутата Колесніченка в нещирості й у тому, що той "робить усе кон'юнктурно".

"Якби Колесніченко робив усе щиро, він би стільки ляпсусів у цьому законопроекті не наробив. Він усе робить кон'юнктурно. Просто перед виборами йде боротьба за партійний список у майбутній парламент ... Тим паче немає грошей на реалізацію цього законопроекту", - підсумував Москаль.

Нагадаємо, 5 червня ВР ухвалила в першому читанні законопроект "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram