ГоловнаПолітика

Луценко вимагає відправити його в колонію

Екс-міністр просить суддю не мучити всіх.

Луценко вимагає відправити його в колонію
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зажадав від судді Печерського райсуду Києва Ганни Медушевської зачитати обвинувальний вирок і відправити його в колонію.

Луценко нагадав, що почався новий судовий процес і знову зажадав надати йому копію обвинувального підсумку.

"Ваша честь, або Ви самі приймете відвід, або відразу зачитайте вирок. Навіщо мучити мене, свідків, громадськість, конвой, себе, врешті-решт, зачитайте і будемо квити. Відправляйте в колонію і країна зітхне, оскільки буде покарано "найбільшого злочинця", - сказав Луценко.

При цьому він знову заявив, що, незважаючи на численні прохання, йому досі не надали обвинувальний висновок.

При цьому політик нагадав, що навіть "у темні століття" підсудний мав право знати, в чому його звинувачують.

"Якщо я вимагаю, відповідно до КПК, дотримання моїх прав, а ви натомість виганяєте мене із залу суду, як я можу вважати вас об'єктивною та непідкупною?", - запитав Луценко в Медушевської. При цьому він зазначив, що глибоко впевнений у необ'єктивності судді.

"Ось мене сьогодні привезли, в коридорі стоять свідки, але я досі не розумію, в чому мене звинувачують, і не знаю того маразму, який написала прокуратура", - сказав Луценко і запропонував судді не тягнути час і зачитати вирок відразу.

Нагадаємо, Луценкові було висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння В. Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram