ГоловнаПолітика

Б'ютівці поміняють Кожем'якіна на людину Яценюка?

Новим головою "серцевої" фракції буде людина, лояльна до лідера "Фронту Змін".

Б'ютівці поміняють Кожем'якіна на людину Яценюка?
Фото: Дмитрий Неймырок

До кінця поточної парламентської сесії може відбутися зміна керівника фракції БЮТ-Б. Формальний привід для відставки Андрія Кожем'якіна - провал зриву голосування щодо "мовного" законопроекту.

Про це повідомляють власні джерела Lb.ua в опозиційному середовищі.

Справжня причина - втрата довіри соратників до Кожем'якіна.

Як відомо, після усунення з посади його попередника Івана Кириленка серед ймовірних претендентів на посаду називали також Сергія Соболєва й Андрія Сенченка. Однак нині цих прізвищ більше не озвучують.

"Перші особи "Фронту Змін" поступово перебирають кермо влади в "Батьківщині" до своїх рук. Що далі, то більше. ...Вже отриманий у цьому напрямі результат Яценюкові необхідно закріпити у два етапи. Перший - домігшись зміни голови фракції БЮТ. Другий - забезпечити лояльність з'їзду політсили", - йдеться в тематичному тексті "Бумеранг" шеф-редактора Lb.ua Соні Кошкіної.

"Тож хто не змінив би Кожем'якіна, це однозначно буде людина, лояльна до Яценюка і Ко. Ні Сенченко, ні Соболєв такими не є", - акцентовано в матеріалі.

Важливість "лояльного" голови фракції БЮТ-Б особливо зростає під час кампанії.

"Леді Ю" приречена підтримувати того, хто є головним носієм і хранителем бренда опозиції. Тобто Яценюка. Тут поганий мир з певністю кращий, ніж гарна війна... Яценюк - єдиний, хто має ресурс для забезпечення хоч якогось результату (на виборах, - Ред.). У тому числі фінансовий і організаційний", - уточнює С. Кошкіна.

"Констатувати рейдерське захоплення однієї опозиційної політсили іншою не доводиться. Але "повзучий" переворот, який іще додатково стимулюють зовнішні обставини - цілком", - резюмує автор.

Докладніше на цю тему читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram