ГоловнаЕкономікаДержава

Заступниця міністра енергетики повідомила, що в уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на світло

Підвищення тарифів розглядають як один із ресурсів для підготовки до наступного опалювального сезону, під час якого прогнозують значний дефіцит через значні пошкодження енергосистеми від обстрілів. Також взимку можуть бути відключення і побутових споживачів.

Заступниця міністра енергетики повідомила, що в уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на світло
Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук
Фото: ukrinform.ua

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону повідомила, що в уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію в Україні, передає РБК-Укрїна. 

"Ми обговорюємо, в тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу", – сказала Гринчук.

Заступниця міністра наголосила, що рішення про здорожчання тарифів на світло ще не прийняте. Але вона не виключає, що, ймовірно, уряду доведеться підвищити тариф, щоб мати ресурси для підготовки до наступного опалювального сезону.

 

"Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", - додала Гринчук.

  • У Києві задля економії електроенергії знизять яскравість вуличних ліхтарів, щоб економити електроенергію. Проте повністю вечірнє освітлення не вимикатимуть. Також вимкнення оминуть побутових споживачів.
  • В ніч на 8 травня росіяни атакували ракетами й безпілотниками об’єкти генерації та передачі електроенергії в шести областях. Ворог намагається позбавити Україну можливості виробляти й передавати електроенергію.
  • Перед цим міністр енергетики повідомив, що останні масовані атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд.
  • Одну із наймасованіших атак на енергетику російська армія здійснила 22 березня. Тоді, як повідомили у Міненерго, удар окупантів із застосуванням "шахедів", крилатих та балістичних ракет мав на меті тотальний блекаут для всієї країни.
  • Унаслідок масової атаки в Україні було пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми, повідомили в Укренерго. Зокрема, пошкоджені теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК “Укренерго”, мережі обленерго. Найважча ситуація була в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram