ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд призначив Наглядову раду "Нафтогазу"

До неї увійшли чотири незалежних члени та двоє представників держави.

Уряд призначив Наглядову раду "Нафтогазу"
Фото: Радио Свобода

Кабінет міністрів призначив Наглядову раду НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні затвердили на посади членів Наглядової ради шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави.

"На фінішну пряму також виходить процес відбору директора НАБУ. Уряд зацікавлений, щоб конкурс завершився якнайшвидше і ми отримали фахового очільника цієї ключової для держави інституції", – додав прем'єр.

Оновлено. За інформацією пресслужби НАК, від держави призначений заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем'єр-міністра з питань енергетики Наталя Бойко.

Незалежними членами стали:

  1. Анфіннсен Тор Мартін (Норвегія), 62 роки, 31 рік досвіду в норвезькій державній видобувній компанії Equinor (Statoil) від менеджера з продажів до старшого віце-президента. За даними РБК-Україна, він є старшим радником в консалтинговій компанії Boston Consulting Group, є членом наглядових рад 5 компаній, в тому числі міжнародного енерготрейдера Danske, Eurogas, газової електростанції Dublin Bay Power.
  2. Маріно Ентоні (США, Канада), 62 роки, 38 років досвіду у видобутку нафти та газу від інженера до президента та генерального директора. З 2012 року виконавчий директор, а з 2016 року президент та гендиректор Vermilion Energy (міжнародна компанія з розвідки та видобутку з капіталізацією 4 млрд долларів). Раніше працював у наглядових радах 6 компаній.
  3. Хуквей Річард (Великобританія), 61 рік, 37 років досвіду у трейдингу вуглеводнів та фінансах, з них 33 роки у компанії BP, в тому числі на посадах фінансового директора низки бізнес дивізіонів, та операційного директора групи з ІТ рішень та управління ланцюгом постачання. Випускник Манчестерського університету та Стенфорду. Працював директором у раді директорів французької компанії атомної генерації EDF, є членом наглядових рад провідної світової компанії зі зберігання нафтопродуктів Royal Vopak N.V., роздрібної енергетичної компанії Parkland Corp та Агентства з атомної енергії Великобританії (UKAEA).
  4. Людо ван дер Хейден (Бельгія), 72 роки, PhD Єльського університету (1979р.), професор бізнес-школи INSEAD (Франція), науковець та викладач з досвідом викладання стратегії та корпоративного управління 42 роки, з них 9 років у Єльському університеті та 33 роки у INSEAD, є членом наглядових рад 5 компаній та бізнес-асоціацій. Має понад 20 років безперервної роботи з нафтогазовими компаніями.

Ван дер Хейден уже був членом наглядової ради "Нафтогазу". 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до списку претендентів на чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" увійшло 20 осіб. Шестеро з них уже були членами наглядової ради. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram