ГоловнаЕкономікаДержава

Туреччина долучиться до відбудови України після війни

Першим проєктом стане зруйнований міст у Романівці на Київщині. Він з’єднує Бучу та Ірпінь з Києвом.

Туреччина долучиться до відбудови України після війни
Фото: Офіс Президента України

Туреччина візьме участь у повоєнній відбудові України.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Нині у Львові під час зустрічі президентів Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана було підписано відповідний меморандум.

Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш.

Відповідно до меморандуму, турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проєкти відновлення. Також партнери надаватимуть консультаційну й технічну допомогу.

Першим проєктом, за який може взятися Туреччина, стане зруйнований міст у Романівці на Київщині. Він з’єднує Бучу та Ірпінь з Києвом. 

"Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови", – підкреслив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Невдовзі Україна і Туреччина створять спільну робочу групу, яка займатиметься питання відбудови та залученням турецьких інвестицій у конкретні проєкти.

Нагадаємо, нині турецький президент прибув до Львова на зустріч з українським колегою Володимиром Зеленським та генсеком ООН Гутеррешем. Тут стартували тристоронні переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram