ГоловнаЕкономікаБізнес

До українського порту прибуло перше іноземне судно після початку повномасштабного вторгнення РФ

Суховантаж прибув під прапором Барбадосу.

До українського порту прибуло перше іноземне судно після початку повномасштабного вторгнення РФ
Фото: Мінінфраструктури

Балкер FULMAR S зайшов до порту «Чорноморськ» в Одеській області та готовий для завантаження. 

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

"Це перше судно, яке зайшло в український порт з моменту повномасштабного російського вторгнення. Судно зайшло в ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів", - йдеться в повідомленні.

Суховантаж під прапором Барбадосу вийшов із турецького порту Бандірма, що в Мармуровому морі, понад 10 днів тому. До 2 серпня судно перебувало на якірній стоянці поблизу турецького порту у Пендік, а потім до 5 серпня – на якірній стоянці біля протоки Босфор у Чорному морі, звідки вирушило в напрямку порту "Чорноморськ".

Фото: Мінінфраструктури

Нагадаємо, що 22 червня між Україною і Туреччиною і під егідою генсека ООН було підписано угоду про розблокування експорту українського збіжжя та продукції з нього. Дзеркальний договір підписала Росія. Продовження російської блокади експорту української продукції загрожувало голодом у країнах Латинської Америки, Азії та Африки.

2 серпня перше судно для експорту українського зерна вийшло з порту Одеси.

5 серпня з портів Одещини відправився перший караван. Три судна із 57 тисячами тонн української кукурудзи вирушили до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

7 серпня з портів Одеської області відправили другий караван із продовольством. З портів "Одеса" і "Чорноморськ" вийшло чотири судна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram