ГоловнаСуспільствоВійна

З портів Одещини відправили другий караван з агропродукцією

Чотири балкери везуть майже 170 000 тонн продукції. 

З портів Одещини відправили другий караван з агропродукцією
Фото: Міністерство інфраструктури

З портів Одеської області 7 серпня відправили другий караван із продовольством. З портів "Одеса" і "Чорноморськ" вийшло чотири судна.

Три з них – із Чорноморська, одне – з Одеси, повідомили у фейсбуці Міністерства інфраструктури України. 

"На борту 4 балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тис. тонн агропродукції", – йдеться в повідомленні.

Судно з українським продовольством
Фото: Міністерство інфраструктури в фейсбуці
Судно з українським продовольством
Фото: Міністерство інфраструктури в фейсбуці

У Міноборони Туреччини, яка долучена до відкриття зернового коридору, уточнили, що MUSTAFA NECATI везе 6 000 тонн соняшникової олії до Італії, STAR HELENA – 45 000 тонн насіння соняшника до Китаю, GLORY – 66 000 тонн кукурудзи до Стамбула, а RIVA WIND – 44 000 тонн кукурудзи до Іскандеруна. 

Нагадаємо, 22 червня між Україною і Туреччиною і під егідою генсека ООН було підписано угоду про розблокування експорту українського збіжжя та продукції з нього. Дзеркальний договір підписала Росія. Продовження російської блокади експорту української продукції загрожувало голодом у країнах Латинської Америки, Азії та Африки.

Наступного дня після угоди Росія вдарила по Одеському порту. 2 серпня перше судно для експорту українського зерна вийшло з порту Одеси.

5 серпня з портів Одещини відправився перший караван. Три судна із 57 тисяч тоннами української кукурудзи вирушили до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

У портах Туреччини судна перевіряє турецька сторона. Росіяни до цього не долучені. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram