ГоловнаЕкономікаДержава

Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт про "економічний паспорт"

В Україні має з'явитися Фонд майбутніх поколінь.

Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт про "економічний паспорт"
Фото: segodnya.ua

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні в четвер, 20 січня, підтримав законопроєкт про "економічний паспорт". Він передбачає створення накопичувальних рахунків для дітей, що будуть поповнюватися від коштів, отриманих за користування українськими надрами.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

З цією метою пропонується створити неприбуткову установу Фонд майбутніх поколінь, в якій автоматично за свідоцтвом про народження відкривати рахунки усім дітям народженим з 1 січня 2019 року. Передбачається, що держава щороку має перераховувати кошти на ці рахунки у розмірі двох мінімальних зарплат.

Гроші можна буде отримати після досягнення 18-річного віку та використати на придбання житла, оплату навчання в українських вишах, оплату лікування у разі тяжкої хвороби або на поповнення особистого пенсійного рахунку.

Комітет рекомендує ухвалити законопроєкт в першому читанні.

Нагадаємо, що 1 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону "Про економічний паспорт", який передбачає створення Фонду майбутніх поколінь.

Перші виплати за економічним паспортом очікуються у 2036 році. Планується, що вони становитимуть близько $10 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram