ГоловнаЕкономікаФінанси

Вкладникам банку "Аркада" виплатили 170 млн грн

Балансова вартість активів банку - 1,8 млрд гривень.

Вкладникам банку "Аркада" виплатили 170 млн грн
Фото: Макс Требухов

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб станом на початок грудня виплатив вкладникам банку "Аркада", який збанкрутував у серпні, 170 млн грн компенсації за депозитами.

Про це інформує пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Гроші виплачують, починаючи з 11 вересня, через відділення банків-агентів. Це Ощадбанк, ПриватБанк, Правекс Банк, Альфа-Банк, Кредобанк, Укргазбанк, ПУМБ, ТАСкомбанк, банк "Південний", Універсалбанк, Ідея Банк.

Загалом фонд винен вкладникам "Аркади" близько 257 млн грн, тобто вже виплатили приблизно дві третини від усієї суми.

За словами заступниці директора-розпорядника фонду Ольги Білай, інвентаризація активів "Аркади" показала, що їх загальна балансова вартість - 1,8 млрд гривень. Основним активом є головний офіс банку на Ольгинській вулиці недалеко від Майдану Незалежності. Він є предметом судових розглядів.

Головний офіс банку 'Аркада' на вул. Ольгинській 3 у Києві
Фото: pininterest
Головний офіс банку 'Аркада' на вул. Ольгинській 3 у Києві

Кредитний портфель банку - майже 500 млн гривень, в основному це кредити фізичних осіб (350 млн гривень). Усього позичальників було близько 700, кожен сьомий подав заяву на реструктуризацію свого боргу. Решта суми - це корпоративний портфель. Його половину становлять кредити, видані пов'язаним особам, які зараз не обслуговуються.

Оцінку активів "Аркади" планують завершити до кінця року. В першому кварталі 2021 року їх почнуть розпродувати.

Кредиторські вимоги, виставлені банку, - 375 млн гривень. Більшість з них - це компенсації вкладникам в межах гарантованої державою суми 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, на підставі рішення правління Національного банку від 25 серпня "Про віднесення АТ АКБ "Аркада" до категорії неплатоспроможних" у банку була введена тимчасова адміністрація.

24 вересня Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Аркада".

25 вересня Фонд розпочав процедуру ліквідації банку "Аркада", яка триватиме до 24 вересня 2023 року включно.

4 вересня президента банку "Аркада" суд арештував на два місяці з альтернативою внесення застави в 21 млн грн. Президент банку "Аркада" - Костянтин Паливода. Станом на 1 червня 2020 року він опосередковано володів 74,80% акцій фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram