ГоловнаЕкономікаДержава

​Президенту банку "Аркада" повідомили про підозру у привласненні 50 млн гривень під час будівництва ЖК

Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

​Президенту банку "Аркада" повідомили про підозру у привласненні 50 млн гривень під час будівництва ЖК
Головний офіс банку 'Аркада' на вул. Ольгинській 3 у Києві
Фото: pininterest

Президенту банку "Аркада" повідомлено про підозру у привласненні 50 млн гривень фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика".

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва.

"Встановлено, що в червні 2018 р. підозрюваний, перебуваючи на посаді голови правління АТ АКБ "АРКАДА", разом зі своїми спільниками розробив і реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є АТ АКБ «АРКАДА»", - йдеться в повідомленні.

Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з банком та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені 50 млн гривень.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Президент банку "Аркада" - Костянтин Паливода. Станом на 1 червня 2020 року він опосередковано володів 74,80% акцій фінустанови.

Нагадаємо, що на підставі рішення правління Національного банку від 25 серпня "Про віднесення АТ АКБ "Аркада" до категорії неплатоспроможних" у банку введена тимчасова адміністрація.

6 серпня правління НБУ внесло банк "Аркада" до категорії проблемних. Крім того, регулятор запровадив особливий режим контролю за діяльністю банку "Аркада" та призначив куратора.

Правоохоронці розслідують кримінальні провадження щодо можливих зловживань під час реалізації будівельних проєктів банку "Аркада" ЖК "Еврика" та ЖК "Патріотика". Банк звинувачує в проблемах з будівництвом КМДА та НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram