ГоловнаЕкономікаДержава

Гончарук пообіцяв надходження траншу МВФ "протягом декількох місяців"

Умови МВФ для нової кредитної програми поки що не виконані.

Гончарук пообіцяв надходження траншу МВФ "протягом декількох місяців"
Фото: facebook.com/PMHoncharuk/

Новий транш від Міжнародного валютного фонду надійде в Україну протягом декількох місяців, упевнений прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу "Україна 24".

"Це абсолютно технічна робота, яка зараз триває. Це питання кількох місяців, я не сумніваюся, що ми цю технічну роботу доведемо до кінця і проблем не буде", - сказав прем'єр.

Гончарук додав, що для уряду важливо домогтися довгострокового співробітництва з МВФ.

"Багато чуток, розмов, нібито вони там висмоктують ресурси. Насправді співпраця з МВФ - це про довіру, це про дешеві ресурси... Для нас стратегічно важливо отримати таку довгострокову програмну роботу з МВФ, тому що це дуже авторитетна світова організація і це сигнал для інвесторів - можна заходити в Україну, з одного боку, з іншого боку - це можливість мати дешеві ресурси", - заявив глава уряду.

Раніше перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова назвала умови МВФ для нової кредитної програми. Зокрема, МВФ чекає на ухвалення законопроєкту №2178-10 про обіг земель сільськогосподарського призначення та законопроєкту №2571 про гарантії неповернення збанкрутілих банків колишнім власникам.

Нагадаємо, що Україна і МВФ попередньо домовилися про нову кредитну програму на $5,5 млрд, але угоду ще не затвердила Рада директорів.

Кредитна програма розширеного фінансування (EFF) на $5,5 млрд замінить нинішню 14-місячну програму stand-by (SBA) на $3,9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram