ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" підписала меморандум про покупку ще 40 локомотивів General Еlectric

Контракт укладуть після того, як знайдуть фінансування.

"Укрзалізниця", Міністерство інфраструктури і компанія Wabtec (GE Transportation) у понеділок підписали меморандум про взаєморозуміння з метою купівлі ще 40 локомотивів TE33AC і їх сервісного обслуговування.

Про це йдеться на сайті компанії.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" розраховує отримати перші локомотиви нової партії в 2020 році.

"Новий рухомий склад значно поліпшить роботу на теплотязі і загалом операційну діяльність компанії. Перша партія локомотивів, їх було 30, уже успішно працює і демонструє свою ефективність. Вони виконують близько 20% усієї вантажної роботи. За нашими підрахунками, в 2019 році тільки завдяки локомотивам GE ми заощадили на паливі близько 100 млн грн", - заявив голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов у фейсбуці.

За його словами, головним питанням поставки нової партії локомотивів є їх вартість і умови фінансування. Попередній міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив, що на 40 локомотивів потрібно 150 млн доларів.

Кравцов заявив, що в General Electric запропонували привабливі умови, зараз вони проходять фінальне узгодження.

Що стосується сервісного обслуговування, то воно стосуватиметься локомотивів як першої, так і другої партії.

"Після поставки всіх 30 локомотивів TE33AC першого замовлення в березні 2019 року ми вели переговори про форму і вартість сервісного обслуговування цих локомотивів... Зараз ми вийшли на фінальну стадію, коли розуміємо, який сервіс ми хочемо отримати, і є розуміння щодо комерційних умов цього сервісу", - сказав Кравцов.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року УЗ і GE Тransportation підписали рамкову угоду про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає поставку близько 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ отримала 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram