ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" отримала останні п'ять локомотивів за контрактом з GE

Голова правління залізниці задоволений американськими тепловозами.

"Укрзалізниця" отримала останні п'ять локомотивів за контрактом з GE
Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" 1 лютого отримала останні п'ять локомотивів за контрактом з американською General Electric.

Про це повідомив голова правління УЗ Євген Кравцов.

"Укрзалізниця отримала всі 30 законтрактованих локомотивів GE. Останні п'ять зустрічали в Чорноморську в п'ятницю. Далі маршрут уже відпрацьований. Спочатку на Крюківський вагонобудівний завод. Там на доукомплектуванні перебувають іще десять американських локомотивів", - йдеться у фейсбуці Євгена Кравцова.

Решта 15 локомотивів уже в експлуатації на маріупольському, мелітопольському і миколаївському напрямках. В УЗ задоволені їх роботою.

"Менші витрати, висока швидкість і більший добовий пробіг. Це перші враження від роботи локомотивів GE на українських коліях. Якщо середня швидкість наших старих локомотивів на ділянці Долинська - Миколаїв - 41 км/год, то локомотивів GE - вже 60 км/год. Машини старого парку за добу проходять у середньому 360 км, американські тепловози - у середньому 540 км. Також питомі витрати палива істотно знижено. На ділянці Запоріжжя - Комиш-Зоря - Волноваха - до 30%, на Долинська - Миколаїв - до 20%. Загалом ці 15 локомотивів GE сьогодні забезпечують 25% теплотяги наших трьох регіональних філій, де вони працюють, - Придніпровської, Донецької й Одеської", - цитує Кравцова прес-служба УЗ.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство для оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ), УЗ до кінця першого кварталу 2019 року мала отримати 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram