ГоловнаЕкономікаДержава

"Енергоатом" уклав із французькою компанією договір про постачання запчастин для Южно-Української АЕС

Wärtsilä France виграла два тендери - на 239,1 млн і 192,8 млн гривень

"Енергоатом" уклав із французькою компанією договір про постачання запчастин для Южно-Української АЕС
Фото: http://gasunion.org.ua/

НАЕК "Енергоатом" уклала 1 лютого договір на постачання запчастин до дизель-генераторів для Южно-Української АЕС на 80 млн грн з виробником цього обладнання - компанією Wärtsilä France (французький підрозділ фінської Wärtsilä). Про це повідомила прес-служба компанії.

Підписання контракту відбулося за участю президента НАЕК Юрія Недашковського і директора з надання послуг ядерної галузі Wärtsilä France Мішеля Куббінгі.

Контракт підписано за підсумками аукціону на постачання 1954 запчастин з очікуваною вартістю 239,1 млн грн, оголошеного 7 вересня 2018 року. Понад два місяці було відведено на подання заявок і розгляд претензій.

Ще один аукціон на постачання таких самих запчастин - 1111 штук - оголосили 4 червня 2018 року з очікуваною вартістю 192,8 млн грн. Понад п'ять місяців було відведено на подання заявок і розгляд претензій. Його переможцем також стала Wärtsilä France, повідомлення про намір підписати з нею договір "Енергоатом" опублікував 15 січня.

Історія проведення аукціонів, що зберігається в системі Прозорро, свідчить, що підготовчий процес був тривалим, протягом цього періоду багато разів змінювалася тендерна документація. Крім того, перед проведеним 17 січня аукціоном на постачання 1 954 одиниць запчастин Wärtsilä France подала 6 вимог про усунення порушень і три скарги.

Нагадаємо, в березні 2017 року Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження з приводу формули "Роттердам+". Воно було кваліфіковано за ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Із запуском нового ринку електроенергії, який заплановано на 1 липня 2019 року, методика формування гуртової-роздрібної ціни на електроенергію, більш відома як формула Роттердам+, припинить своє існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram