ГоловнаЕкономікаДержава

У Відні почався п'ятий день газових переговорів між Україною і РФ

Переговори мають продовжитися сьогодні вдень.

У Відні почався п'ятий день газових переговорів між Україною і РФ
Фото: Denis Malyuska\фб

Сьогодні, 30 грудня, у Відні продовжаться переговори щодо газу між Україною і РФ, які почалися в четвер і тривали впродовж вихідних. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на ЗМІ РФ.

Увечері, 28 грудня, голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомляв у фейсбуці, що в переговорах є певний прогрес, але узгоджених текстів угод наразі немає - "боротьба йде за кожну кому".

Увечері 29 грудня "Газпром" заявляв про прибуття до Відня на місце зустрічі партнерів керівництва компаній, відповідальних за підписання підготовлених документів. Очікувалося остаточне узгодження пакета документів відповідно до протоколу від 20 грудня.

Крім того, 28 грудня повідомляли, що Кабінет Міністрів погодив підписання мирної угоди з російським "Газпромом" у рамках домовленостей про продовження транзиту газу. Угода стосується відмови України від штрафу на 7,4 мільярда доларів в антимонопольній справі.

27 грудня "Газпром" також виплатив Україні майже 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу, який став на бік "Нафтогазу" в транзитній суперечці. Українська сторона підтвердила погашення боргу, а президент Володимир Зеленський назвав це черговою перемогою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram