ГоловнаЕкономікаФінанси

Приватбанк оскаржив рішення Лондонського суду за юрисдикцією

Справу розглядатиме Апеляційний суд Англії та Уельсу.

Приватбанк оскаржив рішення Лондонського суду за юрисдикцією
Фото: Сергей Нужненко

Приватбанк 21 грудня подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона від 4 грудня 2018 року, який вирішив, що не має юрисдикції для розгляду позову проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Справу розглядатиме Апеляційний суд Англії та Уельсу, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу банку.

Високий суд Лондона вирішив, що Приватбанк склав позов так, щоб включити в нього британські компанії Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd. (названі у провадженні як англійські відповідачі) і отримати юрисдикцію суду Лондона на подання позову проти Коломойського і Боголюбова.

Суд вважає, що "Приватбанку варто судитися з колишніми акціонерами або в Україні, або за їхнім місцем проживання у Швейцарії.

Суддя аргументував висновок тим, що банк не надав жодного прямого пояснення, чому він подав позов проти зазначених компаній у грудні 2017 року, і жоден з його аргументів, який був представлений пізніше, не є переконливим.

Це рішення не знімає наказу про всесвітній арешт активів. Він залишається чинним до розгляду в апеляційному суді.

Нагадаємо, що Коломойський і Боголюбов не є резидентами Великобританії. Коломойський зараз живе в Ізраїлі, а Боголюбов переїхав з Лондона до Швейцарії і розлучився з дружиною.

Приватбанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року, коли попередні власники - Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram