ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ оштрафував "Укрспирт" на 33 млн гривень

Підприємство безсистемно встановлювало та скасовувало знижки.

АМКУ оштрафував "Укрспирт" на 33 млн гривень
Фото: ukrspirt.com

Антимонопольний комітет 20 грудня оштрафував держпідприємство "Укрспирт" на 33 млн гривень за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв у фейсбуці.

АМКУ з'ясував, що "Укрспирт" встановлював для покупців різні ціни на етиловий спирт без об'єктивно виправданих причин. Ціна не залежала від обсягів закупівлі спирту за інших рівних умов договорів.

Комітет дійшов висновку, що "Укрспирт" несистемно і непрозоро встановлював умови надання знижки і безпідставно скасовував окремі умови надання знижки для окремих покупців. Також держпідприємство знижувало і встановлювало ціни в різних розмірах у різні періоди.

Згідно з висновком Антимонопольного комітету, такі дії "Укрспирту" можуть призвести до обмеження конкуренції і завдають шкоди інтересам покупців, що було б неможливо в умовах існування значної конкуренції на ринку.

Нагадаємо, що "Укрспирт" перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики і продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - понад 30 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram